Dahlmeierová vynechá v Oberhofe dve disciplíny, Preußová v horúčkach - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

2. januára 2017

Dahlmeierová vynechá v Oberhofe dve disciplíny, Preußová v horúčkach

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt laura dahlmeier 2016
Vedúca žena Svetového pohára Laura Dahlmeierová bude chýbať pri piatkovom šprinte a pochopiteľne i v sobotňajších stíhacích pretekoch. Predstaviť by sa v domácom stredisku mala až v nedeľňajších pretekoch s hromadným štartom, do ktorého postupuje najlepšia tridsiatka žien v SP. Informáciu priniesol nemecký portál DSV. Nemcom bude chýbať aj Franziska Preußová, iní sa naopak do áčka vrácajú.


Dôvod? Extrémna vyčerpanosť

"Spoločne s Laurou sme sa po skúsenostiach z minulých rokov rozhodli, že v Oberhofe neabsolvuje kompletný program. Predpokladáme, že nastúpi až v nedeľňajšom hromadnom štarte. Prvé tri Svetové poháre pre ňu boli extrémne vyčerpávajúce a vieme, že potrebuje počas sezóny pár prestávok navyše, aby aj vo zvyšných pretekoch predvádzala kvalitné výkony, " vysvetľoval dobrovoľnú pauzu tréner Nemiek Gerald Hönig.

"Samozrejme to nie je ľahké rozhodnutie, keď vedie Svetový pohár, ale spoločne s Laurou sme si istí, že to bude dobrá investícia smerom k ďalším pretekom a Majstrovstvám sveta," verí Hönig. Rozhodnutie podčiarkujú aj slová Laury Dahlmeierovej o plánoch pre tohtoročnú sezónu. "Mojím najväčším cieľom sú Majstrovstvá sveta v Hochfilzene. Tam by som chcela byť na 100% fit. "

V nemeckom stredisku neuvidíme ani Franzisku Preußovú, ktorú trápia choroby a horúčky. Chýbať bude aj Denisa Hermannová. Nahradia ich sestry Horchlerové.


Nominácia pre Oberhof

Kouč mužov Mark Kirchner zase dá v domácom prostredí šancu Florianovi Grafovi, ktorý si o nomináciu zažiadal skvelými výkonmi v IBU Cupe. Nahradí mladého Matthiasa Dörfera. V zostave naopak zostáva Matthias Bischl. Kirchner ho chce s výhľadom na Majstrovstvá sveta ešte otestovať.

Ženy - Laura Dahlmeierová (len hromadný štart), Miriam Gössnerová, Maren Hammerschmidtová, Franziska Hildebrandová, Vanessa Hinzová, Karolin Horchlerová, Nadine Horchlerová

Muži - Matthias Bischl, Benedikt Doll, Florian Graf, Erik Lesser, Arnd Peiffer, Simon Schempp

Použitý zdroj: www.deutscherskiverband.de
Foto: M. Hammerschmidtová, L. Dahlmeierová, F. Hildebrandová, F.Preußová (Augsburger)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára